Kaakkois-Suomen Ajokoirakerho Ry

Etusivu
Hallitus ja toimikunnat
Jäsenet kirjoittavat
Jäsenten esittelyjä
Toimintakertomukset
Vuoden ajokoira
Vuoden kettukoira
Vuoden toimija
Tulokset
Mestarit ja valiot
Jäseneksi liittyminen
Kuvagalleria

Puheenjohtajan palsta - Jorma Suuronen, 2004

(kirjoitus julkaistus v. 2004 kerhon lehdessä)

Huhtikuun alun hankiaiset on parhaillaan ja majavajahti mielessä yrittäessäni raapustaa puheenjohtajan palstaa kasaan. Hyvät jäsenet; kokeilkaapa itse kukin kirjoittaa julkaisuumme jotakin rakentavaa. Marko on kovapoika hoputtamaan ja ideoista ei ole pulaa, parempi niin kuin ei mitään. Joutuu tässä itseään ottamaan niskasta kiinni saadakseen jotain uutta ja rakentavaa aikaiseksi…

Kevät tuli ja perinteiset näyttelyharjoitukset pidetään, myös tottelevaisuus koulutus otetaan ohjelmaan. Sen jälkeen tulette huomaamaan mitä hyötyä koiran tottelevaisuudesta on. Näyttely on anottu v.2005, saa nähdä mitä mieltä iso pomo siitä on. Ajokokeita järjestetään muutamat.

Olen peräänkuuluttanut tehtävien ja vastuun jakoa kerhomme kehittämiseksi ja nyt onkin pieni valon pilkahdus putken päässä. Kerhomme sihteeri Jyrki Laitinen on pätevöitynyt ajokokeiden (jänis) ylituomariksi josta hatunnosto ja onnittelut hänelle. Kerhon edustajiksi kymen kennelpiirin ajokoirajaostoon valittiin Jyrki Laitinen ja Kari Hietala.

Jyrki saa ylituomarin ominaisuudessa sääntöasioissa etukäteistietoa ja pystyy näin paremmin paneutumaan ja vaikuttamaan jaostossa. Ylituomarin pätevyys tietää lisätöitä ja velvoitteita; onneksi Jyrki on mies joka pystyy täyttämään isommatkin saappaat. Toivonkin ajokoirajaoston keskittyvän yhteisen harrastuksen parhaaksi ymmärtäen, ettei siihen kuulu minkäänlainen aluepolitiikka.

Piipahdin SAJ:n vuosikokouksessa Kokkolassa. Tärkeimmäksi puheenaiheeksi osoittautui kunniapuheenjohtajan tekemiset ja hänen erottamisensa. Odotin kokouksessa keskusteltavan menossa olevasta sääntö kokeilusta ja mahdollisista parannuksista, mutta kuinka ollakaan; ei sanaakaan koko touhusta…

Sääntötoimikunta taitaa olla SAJ:n hallituksen hyväksymä salaseura, joka tekee mitä tahtoo. Nykyiset koesäännöt eivät palvele jalostusta miltään osa-alueelta. Ihmettelen miten fiksua väkeä sääntötoimikunta (koulutus) on kun yrittävät muuttaa negatiiviset ominaisuudet positiivisiksi eli normaalin ihmisen pitää lukea rivien välistä esim. minkälaisen metsästysinnon koira omistaa.

Arvostelen vahvasti nykyistä sääntö/koulutustoimikunnan kokoonpanoa. On ihmisiä jotka oikeasti kuvittelevat tietävänsä jalostuksesta jotain, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Jalostukselle ei ole mitään hyötyä vaikka koirien tulokset paranevat jos negatiiviset ominaisuudet peitetään. Missä on se paljon puhuttu rehti Suomalainen mies? Epäilen sen hävinneen rehellisen ajokoiran myötä.

Menkää peilin eteen, kysykää siltä ihmiseltä joka sieltä katsoo, kumpi on parempi; hakulöysä, hukalla haukahteleva, ykkösiä haukkuva koira vai todella rehellinen jopa hieman tiukka kakkosen ajuri? Soita ja kerro mitä se vastasi…

Kesä tuo tullessaan näyttelyt ja muut harrasteet, tavataan niissä…

Terveisin:

KSAKK:n Puheenjohtaja

Jorma Suuronen

Alapalkki
 
www.kaakkoissuomenajokoirakerho.com
Kaakon Nettipalvelu