Kaakkois-Suomen Ajokoirakerho Ry

Etusivu
Hallitus ja toimikunnat
Jäsenet kirjoittavat
Jäsenten esittelyjä
Toimintakertomukset
Vuoden ajokoira
Vuoden kettukoira
Vuoden toimija
Tulokset
Mestarit ja valiot
Jäseneksi liittyminen
Kuvagalleria

Jäsenten esittelyt - Heimo Timperi / Helyn kennel


Elämäni ajokoe… (kirjoitus julkaistu vuoden 2003 kerhon lehdessä)

Omistamani narttu Helyn Hely 16146/71 oli raivannut tiensä v. 78 Hyytiälän Kilpaan. Ensimmäinen päivä meni hiljaisuuden merkeissä, sillä koira ei saanut edes yöjälkeä. Saman onnen koki samassa maastossa kaksoisvalio Rippe seuraavana päivänä. Mutta huominen kaiken muuttaa, sanotaan…

Ryhmätuomarina toimi Kalajoen Manninen ja toisena tuomarina Ylivieskan Kalervo Sankero, maasto-opas kuului myöskin ryhmään. Manninen komensi; koiranomistaja, viinapullo tänne! Saatuaan pullon, aukaisi sen ja kaatoi korkkiin nestettä roikkien sitä ympärille lukien loitsua metsän menninkäisille…Tarjosi jokaiselle ryhmän jäsenelle ryypyn, sanoen aina; koiran onneksi!

Sitten tuli hyytävä käsky; KOIRA IRTI! Hely lähti reippaasti toinen tuomari perässään. 19 minuutin kuluttua tuli raju näkölähtö. Koiraa seurannut antoi hausta 10, Manninen 9…

Ajoerä tuli täyteen ja Helymäiseen tapaan tunti päälle, ennen kuin pääsin väliin, vaikka olinkin tuolloin hyvässä suunnistus kunnossa. Manninen totesi, että ajokoira ei tämän paremmin aja, se ei pysty parempaan, eikä sen tarvitse! Yleisvaikutus tuosta ajoerästä 10 molemmilta tuomareilta!

Toisessa erässä ajo lähti 9 minuutin kuluttua irtilaskusta 10 numeroilla ja jatkui neljä tuntia. Puhasta tuli 87 minuuttia. Lopputulos 68,01 Voittajaluokan kakkonen, neljäs tila ja Kilvan haukkutuopin voitto pist. 7,75. Tämä oli elämäni koe!

Heimo Timperi, Ylämää / Helyn-kennel
Puh: 05-4177310

Helyn Kennelin kotona olevat koirat:

Helyn Henna
Isä: KVA Eräkamun Aki
Emä: Ritu (näyt nuo 2)

Kokeet:
AVO 2 L 61.33 (3/5)
AVO 1 L 79.38 (1/6)
AVO 1 P 84.21 (1/3)
VOI 1 L 75.69 (2/4)
AVO 0 L 03.00 (?)
AVO I L 93.00 (1/11)

Helyn Ruska
Isä: KVA Vili (Aaltosen)
Emä: Helyn Henna (näyt jun 1 kilp 1 KP)

Alapalkki
 
www.kaakkoissuomenajokoirakerho.com
Kaakon Nettipalvelu